Jubilarna 10. epizoda serijala “Ispričaj i inspiriraj”

U jubilarnoj 10. epizodi dobro poznatog serijala “Ispričaj i inspiriraj” naša voditeljica Adna ugostila je mladog poduzetnika Mirzu Rakovac. Ovaj simpatični Tuzlak nam je ispričao kakvi su to bili njegovi počeci, usponi i padovi, te kako je došao na ideju da otvori svoj biznis, poznatiji pod imenom “Seharica”.

Mnogi od nas su se bar jednom zapitali gdje umjetnici poput ovog momka pronalaze inspiraciju za rad. U ovom videu Mirza nam je odgovorio – “U svakodnevnim stvarima poput izlaska u prirodu i šetnje” . Ineresantno je da ovaj devetnaestogodišnji mladić uspio sam, bez pomoći ikog da pokrene ovaj, sada već poznatiji biznis na našim prostorima.

Za  kraj kao poruku mladima izdvojio je:” Nikada ne odustajte od svojih snova. Bez obzira koliko nam društvo govorilo da nema prilika i da je nemoguće napredovati u našoj zemlji, mislim, a i svojim primjerom tvrdim da je moguće. Ukoliko imate ideju ili želite da započnete svoj biznis, definitivno se usudite, počnite malim koracima, kasnije će biti lakše kada imate grupu ljudi kao podršku iza sebe.”

Ovom mladom momku želimo mnogo uspjeha u daljem radu i školovanju, te da svakako nastavi da inspiriše ljude svojom pozitivom, interesantnom i poučnom pričom.