Završeno snimanje 4. kratkometražnog filma “CasCader-a”

Film pod nazivom “Pet slova” biti će premijerno prikazan u mjesecu decembru. Naši članovi počevši od glumaca, scenariste, redatelja, snimatelja i svih ostalih dali su svoj maksimalni doprinos da bi i ovaj film ugledao svjetlo dana.
Za Vas smo izdvojili dva kratka intervju-a od našeg scenariste Armina Suljića i redatelja Anisa Mahovkića. Uživajte.

Armine šta Vas je podstaklo da snimite ovaj film?

  • Ljubav prema snimanju filmova bila je povod da uplovimo u novu avanturu. Od “Ožiljka” je prošlo dva mjeseca i raduje nas da ćemo uskoro predstaviti “Pet slova”, što je naš četvrti kratki film.

Anise budući da je ovo Vaš prvi film u ulozi režisera, da li ste zadovoljni rezultatom?

  • Iako je ovo prvi film nad kojem imam većinsku kontrolu režije, mogu reći da smo poprilično zadovoljni krajnjim rezultatom, ali uvijek može bolje. Sa režiranjem prvog filma sam dobio dosta na iskustvu i znam kako neke stvari odraditi bolje ili efikasnije i to ću primijeniti na sljedećem filmu kojeg budem režirao. Što se tiče režiranja ovog filma, na publici je da procjeni kako sam odradio svoj posao. Bio njihov odgovor pozitivan ili negativan, mogu im obećati da će sljedeći put biti još bolje jer da stajemo na tome kada nešto uradimo dobro bez da pokušamo dosegnuti nove visine, onda ne bi bili u poziciji u kojoj smo sad.

Opišite nam kako nastaju ideje za filmove. (Armin)

  • Ideja za ovaj film, kao i za svaki dolazi iz svakodnevnice, što je svakako i naš cilj, da iz svakodnevnog života uočavamo probleme koje treba izbaciti na površinu, kako bi se društvo suočilo sa istim i riješilo ih.

Možete li nas malo uvesti u samu tematiku ovog filma? (Anis)

  • Ne želim previše otkrivati ali tematika „Pet slova“ se donekle podudara sa tematikom našeg prethodnog filma „Ožiljak“, samo iz druge perspektive. Ako ste pogledali naš treći film, onda znate šta možete očekivati u ovom našem četvrtom filmu, ali kao što je uvijek slučaj sa našim filmovima, kraj nikad ne možete predvidjeti.

Budući da niste prisustvovali snimanju pomenutog filma, kakve su vaše reakcije krajnim produktom, da li su ispunila vasa očekivanja? (Armin)

  • Žao mi je što nisam bio sa ekipom, najviše zbog atmosfere na snimanju. Ovaj film je radila potpuno jedno druga ekipa, druga postava koja do sada nije imala toliko prilike da se iskaže u ovom kreativnom smislu. Kako smo bili u stalnoj komunikaciji, zaključio sam da je snimanje proteklo radno, udarnički i u dobroj atmosferi pa tako da očekujem i dobar krajnji proizvod.

Opišite nam malo atmosferu na snimanju… (Anis)

  • Snimali smo 2-3 dana od jutra do mraka. Ekipa je bila puna energije i samo su čekali poruku da se ponovo snima i bili su spremni na bilo kakva zaduženja, a to su i dokazali na setu. Iako se radilo i po 14h na dan, niko nije bio spreman odustati dok se nije završilo sa snimanjem. Udruženje se bazira na druženju i tako gledamo i naša snimanja jer je ovo što svi volimo i pokušavamo dati svoj maksimum za ovo udruženje.

Vaši planovi za blisku budućnost u pogledu ove Produkcije? (Armin)

  • Raduje me činjenica da već radimo na još nekoliko projekata koje ćemo realizovati u bližoj budućnosti jer želimo održati tu blisku vezu sa gledaocima. Za sada su u planu još dva kratka filma koja ćemo prikazati do kraja januara a potom dolazi jedan veliki projekat o kojem još ništa nećemo otkrivati.

Kakve planove imate za blisku budućnost u pogledu filmova? (Anis)

  • I dalje će fokus ostati na kratkometražnim filmovima ali sljedeće godine možete očekivati i dugometražne filmove. Tematika će manje-više ostati ista ali kako CasCader raste u popularnosti i kako probijamo granice iz dana u dan, od nas se očekuje da podignemo kvalitetu naših filmova. Više nismo još jedno udruženje u nizu. Dolazimo do visina za koje niko nije očekivao da ih možemo dosegnuti za samo 2 godine postojanja. Već smo dokazali da smo ozblijno udruženje, a u bliskoj budućnosti ćemo dokazati da se možemo mjeriti sa najvećim filmskim produkcijama u ovoj državi iako nemamo resursa kao oni ali su svi uvidjeli da nam i ne trebaju kako bi napravili kvalitetan film.

Poruka čiatocima (Armin&Anis)

Gledaocima bih poručio da nas aktivno prate jer sve što radimo, radimo iz ljubavi prema društvu i našoj okolini. –Armin
Budite uz nas jer imamo sve što nam je potrebno da uspijemo i vjerujte mi, ovu našu priču ne želite propustiti. – Anis
U prilogu Vam ostavljamo neke od fotografija sa snimanja 🙂