Premijera novog filma u drugoj polovini februara

Omladinsko udruženje “CasCader” nastavlja sa svojom misijom i u 2022. godini: promovisati prave vrijednosti putem kratkometražnih filmova.
Naime, snimljen je novi film, “Fildžan” koji je za razliku od prva četiri, nastao inspirisan istinitim događajem.

Više o nastanku filma govori Armin Suljić, scenarista, glumac i producent:
“U knjizi “Budi bolji čovjek”, pročitao sam priču, odlomak iz života autora pod nazivom “Prije 25 godina sam zadnji put vidio oca”. Pogođen pričom i inspiriran ostalim dijelovima knjige koji su puni iskrenih, dobronamjernih savjeta za svakodnevnicu, odlučio sam tu kombinaciju iskoristiti i od iste napraviti emotivnu, filmsku priču sa poukom koja, vjerujem, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.”

 

 

 

Snimanje filma je odlagano više puta zbog trenutne epidemiološke situacije koja nije obišla ni članove postave CasCadera, ali na kraju je upornost pobijedila i film je snimljen za dva dana na više lokacija u Živinicama.
Više o produkciji filma i danima snimanja govori asistent režije i glumac, Anis Mahovkić:
“Osjećamo se ponosno što smo snimili još jedan film i što smo obradili temu koja će naći put i do najtvrđih srca. Snimanje je proteklo kako je i planirano sa manjim promjenama. Želja da se “Fildžan” snimi bila je zaista velika tako da kada smo vidjeli da imamo prostora i vremena konačno za snimanje, pripreme smo uradili najbrže i najbolje što smo mogli u tih par dana koliko smo imali na raspolaganju. Vjerujem da nam publika neće zamjeriti na sitnim greškama koje su produkt manjka vremena i da će i iz ovog filma, kao i iz prva četiri naučiti nešto novo i korisno.”

 

 

Ovim putem, članovi CasCadera se od srca zahvaljuju svim partnerima koji su pomogli realizaciju ovog projekta a posebno hvala gospodinu Sabahuddinu ef. Sijamhodžiću, autoru knjige “Budi bolji čovjek” koji nam je dao odobrenje da jedan bitan dio njegovog života, na naš način, prikažemo kroz film.
Više o knjizi: Budi bolji čovjek

Za sve novosti CasCadera pratite naš InstagramFacebook profil!