Program CascadAir Festivala, Živinice 2022.

Bliži nam se drugi CascadAir Festival koji počinje 05. augusta a završava 07. augusta. Svi sadržaji festivala su besplatni i svi ste dobrodošli.

Predstavljamo program za 05. august:

Uvod u Festival je Kviz na otvorenom, u ljetnoj bašti Caffea Intermezzo sa početkom od 20:00 sati. Igramo se preko Kahoot aplikacije, koja je dostupna za iOS/Androdi uređaje, pravila su jednostavna a nagrade se vrijedne vaše prijave, vjerujte nam! Prijavite svoju ekipu putem naše instagram stranice, dođite pola sata ranije i uživajte zajedno s nama!

 

Program za 06. august:

Aktivnosti drugog dana Festivala započinjemo Omladinskom konferencijom u Plavoj sali BKC-a Živinice. Okupljamo lidere omladinskih organizacija sa područja Tuzlanskog kantona s ciljem uspostavljanja međusobne suradnje.

Nakon konferencije, slijedi svečano otvorenje Festivala sa početkom od 20:30 sati na Omladinskoj ljetnoj sceni te projekcija šest filmova.

Program za 07. august:

Humanitarni dio Festivala počinje izložbom umjetničkom slika mlade, tuzlanske umjetnice Amine Šehić u 19:00 sati u Plavoj sali BKC-a Živinice. Posjetioci izložbe će moći kupiti slike po želji a dio od prodaje ići će u humanitarni fond kojeg vodi Živinički Hunjer za potrebe građana Živinica. Posebno vas pozivamo da budete dio ovog, humanog dijela Festivala.

Od 20:30 sati počinju projekcije šest filmova a nakon toga zabavni program i dodjela nagrada i priznanja čime će se zatvoriti 2. CascadAir Festival, Živinice 2022.

 

Pozivamo vas da budete dio Festivala svojim dolaskom i tako uveličate ovaj kulturni događaj koji okuplja mlade iz BiH, regiona i cijelog svijeta.
Vidimo se od 05. do 07. augusta na Omladinskoj ljetnoj sceni/Plavoj sali BKC-a!

 

Organizator događaja: U.G. “CasCader” Živinice
  Projekat podržali: Grad Živinice; JU BKC Živinice; Fondacija tuzlanske zajednice; Fondacija Mozaik.