CascadAir vol. 2 festival kratkometražnog filma

img

Noć filma provedena pod zvijezdama.

Od augusta 2021. godine organizujemo multimedijalni, internacionalni festival u Živinicama, na Omladinskoj ljetnoj sceni Grada Živinice. Predstavljamo mlade umjetnike iz Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i svijeta kroz film a oni koji nisu u filmskom svijetu počaste nas plesom, izložbom slika ili koncertom. Pokušavamo tako, preko naših gostiju poslati sliku o Živinicama kao gradu koji živi umjetnost i koji stvara prostor za umjetnike.

Nagrade, pohvale i priznanja krase domove učesnika u Sarajevu, Bugojnu, Tuzli, Beogradu, Zagrebu, Švedskoj itd. Ponosni smo da jedna mala, ali iskrena nagrada iz Živinica zauzima njihov kreativni kutak.

Ove, 2023. godine organizujemo, već treći, tradicionalni festival pod nazivom CascadAir: Multimedijalni festival vol. 3 na Omladinskoj ljetnoj sceni, 05. i 06. augusta. Očekuje vas bogat program a ulaz je besplatan. Vidimo se pod zvijezdama u augustu a do tada vam prenosimo dio atmosfere sa festivala iz 2021. i 2022. godine.

Prijave putem: https://filmfreeway.com/CascadAir, a za aplikante iz Bosne i Hercegovine putem maila cascaderproduction@gmail.com sa naznakom CascadAir2023, informacijama o filmu i sa otvorenom vezom za nesmetani pregled filma (besplatna prijava).